Podatkovno stičišče A1 za pametna mesta in skupnosti

Podatkovno stičišče A1 za pametna mesta je namenjeno mestom, občinam in regijam, omogoča pa celostno upravljanje javne infrastrukture, okoljskih dejavnikov, energije, javnega transporta in uvedbe mestne digitalne kartice. Je plod razvoja konzorcijskih partnerjev A1 Slovenija, Palisada sistemi., Olaii Avera, 2Mobile, EcoMobile, SmartSense in drugih. Vpeljava podatkovnega stičišča A1 in nadzorne plošče obsega centralni sistem upravljanja in povezljivosti, ki je tehnološko neodvisen in povezljiv ter razširljiv z vsebino domišljenih primerov uporabe.

Dodatne storitve lahko na primer zajemajo sprotni prikaz informacij, kar pomeni opremljenost avtobusnih postajališč z manjšimi celicami z lokalno širokopasovno povezljivostjo in storitvami (časi prihodov/odhodov in zemljevidi), digitalno oglaševanje in posredovanje turističnih informacij ter statistiko potnikov za optimizacijo linij.

Dodatno modularni uporabniški vmesnik omogoča prebivalcem in obiskovalcem mesta ali kraja, da dostopajo do relevantnih podatkov v občini, prijavljajo napake, potrebe po vzdrževanju, primere vandalizma in podobno. Tako se omogoči tudi dostop do podatkov o prireditvah in dogodkih, javnem prevozu, parkirnih mestih, nakupih vozovnic. Turistom pa se omogočijo dostop do podatkov o lokalni ponudbi, znamenitostih v občini, interaktivno vodenje po občini z uporabo obogatene resničnosti, nakupovanje vstopnic, izposoja koles, plačilo parkirnine, rezervacija gostinskih storitev ipd.

 

Odprti sistem mestne kartice A1, ki lahko poveže vse ponudnike storitev in različne tipe servisov (časovni, kartični, naročniški) – edini sistem v Sloveniji, ki turistu oz. občasnemu obiskovalcu mesta omogoča porabo naloženega denarja kjerkoli po svetu.

 

Scroll to top